LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Prasidėjo vaikų ir moksleivių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis“ regioninės parodos
2022-04-01

 

Prasidėjo vaikų ir moksleivių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis“ regioninės parodos, kurioms jaunieji tautodailės meistrai, padedami mokytojų, ruošėsi ir kūrė darbelius nuo pat rudens.

Pirmoji regioninių atrankų ratą įsuko Žemaitijos sostinė. Kovo 31 d. Telšių kultūros centre liaudies dailės tradicijas bei jų interpretacijas atspindinčius kūrinius pristatė 74 parodos dalyviai, tarp kurių – net dešimt jaunųjų kūrėjų iš Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos. Kaip įprasta šiam kraštui, konkurse vyravo keramika, medžio drožiniai, Užgavėnių kaukės.

Iš būrio jaunųjų meistrų išrinkti šeši laureatai: Telšių „Atžalyno“ progimnazijos mokytojos Reginos Aleksandravičienės mokinės Emilė Bagužaitė ir Vironika Shalin, Platelių meno mokyklos mokytojos Linos Ruginienės mokinė Rūta Ruginytė ir Plungės „Saulės“ gimnazijos mokytojo Viktoro Raibužio mokiniai Paulius Mikšta bei Paulius Brazdeikis. Gegužę jie dalyvaus baigiamajame konkurso etape Šakių r. Zyplių dvare.

Lietuvos nacionalinio kultūros centro sumanyto moksleivių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis“ kelionė pradedama vietiniais turais, kurių laimėtojai keliauja į regionines atrankas ir tik pusšimtis geriausiais regionuose pripažintų vaikų ir jaunuolių susitinka varžytuvėms finalinėje parodoje, kurioje išrenkami nagingiausi, darbščiausi, išradingiausi jaunieji Lietuvos meistrai. „Sidabro vainikėlio“ parodų ciklas skatina talentingus vaikus ir jaunuolius domėtis liaudies dailės tradicijomis, o savo sukurtus darbus parodyti visuomenei. Jaunieji kūrėjai ne tik varžosi dėl geriausiųjų vardo, simbolinių ,,Sidabro vainikėlio“ prizų, bet ir yra skatinami tobulinti savo žinias, meninius gebėjimus, dailiųjų amatų įgūdžius.