LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Vaikų chorinės muzikos stovykla „Junior Choir Camp“

 

Vaikų chorinės muzikos stovykla „Junior Choir Camp“ pradėta rengti 2020-aisiais, kai dėl pasaulinės pandemijos Vilniuje negalėjo vykti tarptautinis festivalis „Europa Cantat Junior“. Tas pats, tik mažesnės apimties formatas į Birštoną sukvietė choristus ir jų mokytojus iš visos Lietuvos, kur kartu su chorinės muzikos profesionalais vaikai parengė koncertinę programą ir ją atliko koncerto metu. Šiais metais stovykla organizuojama jau trečią kartą.
 

Chorinės muzikos stovykla „Junior Choir Camp“ rugpjūčio 8–11 d. vyks Birštone. Keturias dienas vaikai dainuos suburtuose choruose ir intensyvių repeticijų metu paruoš koncertinę programą. Su chorais dirbs Adelė Mikalkėnienė (Lietuva) ir Ruben Tolmachev (Ukraina). Šalia choro repeticijų vaikai dalyvaus bendruose pasidainavimuose, papildomose veiklose – muzikiniame kine, muzikos instrumentų gamybos dirbtuvėse, orientacinėse varžybose ir pan. Tuo tarpu, vaikus atlydėję mokytojai dalyvaus specialiai jiems paruoštoje programoje, kur stebėdami dirigentų repeticijas galės pasisemti profesinių žinių, klausys paskaitų, dalyvaus dr. Rūtos Girdzijauskienės vedamose diskusijose.

DALYVAVIMO SĄLYGOS:

Stovykloje gali dalyvauti 7-18 m. amžiaus vaikai, lydimi savo choro vadovo ar kito lydinčio asmens. Nėra minimalaus choro narių skaičiaus, t.y. mokytojas gali užregistruoti ir vieną vaiką, su kuriuo dalyvaus stovykloje. 

Stovyklos kaina:

PILNAS PAKETAS – 190 eur/asmeniui

Į šį pasiūlymą įeina: nakvynė Birštono centre esančiuose viešbučiuose, vilose ar kotedžuose, pilnas maitinimas, stovyklos programa ir vardiniai suvenyrai.

EKONOMINIS PAKETAS – 160 eur/asmeniui

Į šį pasiūlymą įeina: nakvynė už Birštono (organizatoriai pasirūpins jūsų atvežimu į repeticijų vietą), pietūs ir vakarienė, stovyklos programa ir vardiniai suvenyrai.

*Chorų vadovams ir kitiems lydintiems asmenims galioja ta pati stovyklos kaina.
*Vietos rezervuojamos tik gavus avansinį apmokėjimą – 40 eur/asm.

Daugiau informacijos teikia Lietuvos nacionalinio kultūros centro Regionų kultūros skyriaus projektų vadovė Martyna Domarkaitė, el. paštas martyna.domarkaite@lnkc.lt, tel. (+370) 624 84405 ir VšĮ Cantates direktorė Silvija Pročkytė, el. paštas s.prockyte@gmail.com, tel. (+370) 631 43428

Projekto organizatoriai: Lietuvos nacionalinis kultūros centras ir VšĮ Cantates