LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Balandžio 12 d. Dainų šventės žygio dalyvius pasitiko Plungė
2024-04-13

 

Tūkstančiai lietuvišką šokį, muziką, dainą ir teatrą mylinčių žmonių susitinka gilias ir ilgaamžes tradicijas menančiose Dainų šventėse. Tai viena masiškiausių ir gražiausių švenčių ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

Šalies kolektyvams intensyviai ruošiantis jau šią vasarą vyksiančiai šimtmetį mininčiai Dainų šventei, šventės organizatoriai rengia Dainų šventės žygį, laukimo nuotaika užkrėsiantį visą Lietuvą. Apkeliavęs jau 8 miestus ir suvienijęs per 50 savivaldybių Dainų šventės žygis balandžio 12 d. suskambo Plungėje. Plungė tapo devintuoju miestu, kuriame vietos bendruomenė pajuto ypatingąją Dainų šventės dvasią.

Šventinius renginius pradėjo ąžuolų sodinimo ceremonija prie Mykolo Oginskio dvaro rūmų, vyko folkloro ansamblių pasirodymai, dalyvių eisena su šių metų Dainų šventės žygio simboliu - inkilu.

Į inkilų kūrimo akciją aktyviai įsijungė Plungės miesto ir rajono darželiai, mokyklos, organizacijos, pavieniai žmonės. Per 300 inkiliukų, įprasminusių dainų šventės laukimą, tapo namais būriui paukštelių, kurie savo čiulbėjimu plungiškiams dar ilgai primins dainų šventės aidus.

Plungės senamiesčio aikštėje vykusiame koncerte dalyvavo daugiau nei 500 būsimos Dainų šventės dalyvių - šokėjų, dainininkų, muzikantų ir aktorių iš Plungės, Šiaulių, Rietavo ir Plungės rajono. Susirinkusius sveikino Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis ir Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius Saulius Liausa. Koncertą vedė aktorius, televizijos laidų ir renginių vedėjas Mantas Stonkus.

Dainų šventės žygio renginius Plungėje organizavo Lietuvos nacionalinis kultūros centras, Plungės rajono savivaldybė ir Plungės kultūros centras.


Plungės kultūros centro ir Lietuvos nacionalinio kultūros centro informacija.

     

Sauliaus Narkaus nuotraukos