gr2000logo.gif (4893 bytes)

TARPTAUTINIS INSTRUMENTINIO FOLKLORO FESTIVALIS

GRIEŽYNĖ-2000

english

apie festivalį
programa
dalyviai
rengėjai
rėmėjai


jie grojo GRIEŽYNĖJE

Tarptautinis instrumentinio folkloro festivalis GRIEŽYNĖ yra vienintelis Lietuvoje ir seniausias Baltijos rytiniame regione šio žanro renginys, vykstantis Vilniuje kas antri metai. 1992-aisiais jį sumanė bei įgyvendino du instrumentinio folkloro entuziastai - kompozitorius Algirdas Klova ir Arūnas Lunys, atstovaujantis Lietuvos liaudies kultūros centrui, vienam šio festivalio rengėjų. Pavadinimas GRIEŽYNĖ pasirinktas neatsitiktinai - griežyne liaudyje vadinamas smuikas. O juk smuikas yra vienas pagrindinių liaudies muzikos instrumentų ne tik Lietuvoje.

Festivalio tikslas - susipažinti su įvairių tautų liaudies muzikantais ir jų instrumentais, svečiams pademonstruoti lietuvišką autentišką muzikavimo tradiciją. Ankstesniuose GRIEŽYNĖS festivaliuose yra groję muzikantai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Ukrainos, Lenkijos, Suomijos, Anglijos, Švedijos, Norvegijos, Danijos,Peru, Airijos, Velso, JAV.

GRIEŽYNĖ - ne tik koncertai. Tai instrumentų ir muzikantų fotografijų parodos, folkloro kinas, kuriame rodoma dokumentinė etnografinė medžiaga - papročiai, instrumentų gamyba, muzikantai, šokiai. Festivalis - taip pat vakaronės, šokių mokyklos, labdaros koncertai ir kita. Ši GRIEŽYNĖ ypatinga - penktoji, tad ir staigmenų joje netrūks.


klova.gif (4870 bytes)lunys.gif (8774 bytes)

© 2000 maketavo: P.Jurkus