Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Seminarai apie nuotolinį darbą mėgėjų meno kolektyvuose subūrė net 800 meno vadovų.
2020-05-20

 

Lietuvos nacionalinio kultūros centro surengtuose seminaruose apie nuotolinį darbą mėgėjų meno kolektyvuose dalyvavo net 800 meno vadovų. Susitikę virtualioje erdvėje jie džiaugėsi galimybe komunikuoti gyvai – nesvarbu, kad būdami toli vieni nuo kitų. Nuotoliniuose užsiėmimuose dalyvavę chorvedžiai, choreografai, folkloro ansamblių ir pučiamųjų instrumentų orkestrų vadovai dalinosi patirtimi, apžvelgė plačiausiai naudojamus nuotolinio darbo įrankius, aptarė praktines užduotis.

Taip pat vyko tęstiniai mokymai, skirti kultūros centrų vadovams ir specialistams. Keturias savaites trukusiuose kvalifikacijos kėlimo kursuose nuotoliniu būdu dalyvavo per du šimtus kultūros darbuotojų iš visų šalies regionų. Mokymo programa „Kūrybos visuomenės komunikacija“, skirta kultūros centrų vadovams, parengta kartu su Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Kūrybinių industrijų fakultetu. Antroji programa, skirta kultūros centrų scenos, garso ir apšvietimo specialistams, sukurta bendradarbiaujant su įmonėmis UAB „Skamba“ ir MB „Stagemarket“.

Džiaugiamės, kad nuotoliniai mokymai sulaukė tokio didelio susidomėjimo ir tikimės, kad mums pavyks įveikti visus iššūkius ir jau netolimoje ateityje visi Lietuvos kolektyvai veiklą galės vykdyti įprastu būdu.