LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Šakių kultūros centrui įteikta Kultūros ministerijos premija.
2019-05-03

 

Gegužės 2 d. Šakių kultūros centrui buvo įteikta Kultūros ministerijos premija, kaip geriausiam pirmos kategorijos kultūros centrui. Kasmet ministerija skiria tris skirtingų kategorijų premijas už pastarųjų penkerių metų aktyvią, kūrybingą ir novatorišką veiklą.

Šakių kultūros centras aktyviai puoselėja mėgėjų bei profesionalųjį meną, dalyvauja įvairiose projektinėse veiklose, vykdo šviečiamąją ir edukacinę veiklą, puoselėja ir populiarina etninę kultūrą. Ypatingas dėmesys skiriamas vietos tradicijų puoselėjimui.

Centre veikia 11 mėgėjų meno kolektyvų, kuriuose dalyvauja per 200 bendruomenės narių. Vykdomos keturios neformaliojo vaikų švietimo, kultūros paso programos. Trys centro kolektyvai – moterų vokalinis ansamblis „Gaudenė“, jaunimo liaudiškų šokių grupė „Pynė“ ir mišrus choras „Lituanica“ – yra pelnę aukščiausią mėgėjų meno kolektyvų apdovanojimą „Aukso paukštę“.

Šakių kultūros centre yra vienintelė Lietuvoje Cirko mokykla, kurios veikloje dalyvauja apie 70 vaikų ir jaunuolių. Kas antri metai organizuojamas tarptautinis cirko festivalis „Cirko žiburiai“, kuriame dalyvauja cirko kolektyvai iš Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos, Švedijos, Šveicarijos, Latvijos, Kinijos ir kitų šalių.

2018 m. renovuotas kultūros centras turi atskiras repeticijų erdves, nuolat veikiančią parodų galeriją. Tai vienas moderniausių I kategorijos kultūros centrų Lietuvoje.