LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Lapkričio 23–24 d. Vilniuje vyks liaudiškų šokių konkursinio festivalio „Aguonėlė“ nacionalinis turas
2019-11-18

 

Lietuvos vaikus suvienijęs liaudiškų šokių konkursinis festivalis „Aguonėlė“ šį savaitgalį visus kviečia į baigiamuosius konkurso turus – žiūrovai išvys geriausių, originaliausias menines programas parengusių vaikų ir moksleivių šokių kolektyvų pasirodymus.

Nuo 1976 m. Lietuvos nacionalinio kultūros centro rengiamas konkursinis festivalis „Aguonėlė“ – svarbiausias ir didžiausias vaikų ir moksleivių sceninių liaudies šokių festivalis Lietuvoje. Regioninėse apžiūrose šiais metais dalyvavo per 150 šokių studijų, grupių ir ansamblių.

Lapkričio 23–24 d. Vilniuje, M. K. Čiurlionio menų mokyklos Šokio teatre, vyks nacionalinis konkurso turas, kuriame dėl geriausiųjų vardo varžysis vaikų šokių studijos ir ansambliai: „Trepsiukas“ iš Gargždų, ,,Kibirkštėlė“ iš Joniškio, „Vijurkas“ iš Klaipėdos, „Ratilėlis“ iš Kretingos, „Kauškutis“ iš Mažeikių, „Grandinėlė“ iš Panevėžio, „Žirginėliai“ ir „Suvartukas“ iš Plungės, „Diemedėlis“ ir „Šermukšnėlė“ iš Šiaulių, „Lokysta“ iš Šilalės, „Mikitukas“ iš Varėnos, „Vyželė“ iš Vilkaviškio.

Konkursas tęsis gruodžio 7–8 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre, čia rungsis 59 liaudiškų šokių grupės.

Kolektyvus, atsižvelgus į tinkamą ir menišką šokių kompozicijų atlikimą, sceninę kultūrą, programų kūrybiškumą ir originalumą, vertins profesionali choreografijos žanro ekspertų komisija. Dalyviai bus apdovanoti konkurso padėkos raštais, nugalėtojai – diplomais, o laureatai – piniginėmis premijomis. Neliks nepastebėtas ir vadovų profesionalumas bei darbštumas – renginio metu bus renkamas kūrybiškiausias kolektyvo vadovas.

Lietuvos nacionalinio kultūros centro kas treji metai rengiamą festivalį lydi gražūs ir kilnūs tikslai – puoselėti lietuvių liaudies sceninį šokį, ugdyti šokėjų sceninę kultūrą, atkreipiant dėmesį į vaikų meninį užimtumą skatinti kurtis naujus kolektyvus.

PROGRAMA (Lapkričio 23 d.)                                           

PROGRAMA (Lapkričio 24 d.)