LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Gaudemus 2018 pasitarimas

Kovo 7 d. Lietuvos nacionaliniame kultūros centre vyko  pasitarimas, skirtas XVIII Baltijos šalių studentų dainų ir šokių šventei „Gaudeamus“. Nepriklausomybės 100 metų jubiliejų minėsianti Estija festivalį įtraukė į šventinių renginių programą – jis vyks 2018 m. birželio 22–24 d. Tartu mieste.

Pasitarime dalyvavo kultūros ir švietimo organizacijų atstovai – festivalio organizacinio komiteto nariai – iš Estijos: Ene Raid, Kulno Kungla, Renee Nommik, Kuno Kerge, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Choro dirigavimo katedros vedėjas doc. Dainius Puišys ir Šokio ir judesio katedros docentė Aira Naginevičiūtė, Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius Saulius Liausa ir centro specialistai: Donatas Zakaras, Jolanta Kisielytė-Sadauskienė, Gražina Kasparavičiūtė bei Živilė Adomaitienė.  

Susitikime aptarti šventės organizaciniai klausimai – didžiausias dėmesys skirtas festivalio koncepcijai ir renginiams, dalyvių registracijai, darbo grupių formavimui ir veiksmų plano parengimui.

Taip pat svarstytos priemonės ir veiksmai, siekiant kuo daugiau jaunimo įtraukti į kultūros ir kūrybos sektorius, puoselėti meninį užimtumą, laisvalaikio kultūrą, skatinti gilintis į savos šalies tradicijas.

Daugiau nei pusšimtį metų skaičiuojanti šventė – reikšmingas trijų šalių kultūrinio gyvenimo įvykis, tvirtai Baltijos jūros pakrante žengianti studentų dainų švenčių tradicija. Pirmą kartą „Gaudeamus“ vyko 1956 m. Estijoje, Tartu mieste. Vėliau šventę paeiliui imta rengti Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

LNKC informacija