Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

„Vasaros akademija“ 2019

 

 

XVII Choro vadovų kvalifikacijos kėlimo kursai „Vasaros akademija“ 2019

Nuo 2002 m. organizuojami kasmetiniai kvalifikacijos kėlimo kursai „Vasaros akademija”. Renginys prasidėjęs, kaip berniukų chorų “kūrybinė laboratorija – kvalifikacijos kursai”, sulaukė didelio pasisekimo bei susidomėjimo ir jau nuo 2003 m. buvo išplėstas ir pritaikytas visų žanrų chorų vadovams ir muzikos mokytojams. „Vasaros akademija” kiekvienais metais pritraukia apie 100 chorinio žanro entuziastų: dirigentų, pedagogų, muzikos mokytojų, kompozitorių, choristų. Stovyklos forma organizuojami kvalifikacijos kursai apima labai platų temų spektrą. Į kursus atvyksta ir savo veiklos bei darbo metodus, repertuarą pristato garsūs pasaulio chorų dirigentai profesionalai (Stan Engebretson – JAV, Jennifer Tham – Singapūras, Carl Hogset – Norvegija, Mark Anthony Carpio – Filipinai, Jing Ling-Tam – JAV ir t.t.). Stovykloje taip pat vyksta choro studijos, pristatomi naujausi choriniai leidiniai ir repertuaras, aptariamos dainų švenčių aktualijos: organizavimas, problemos įvykusių švenčių apžvalga, būsimų švenčių programa.

 

 

2019 m. rugpjūčio 18-22 dienomis Alantos dvare, Molėtų rajone vyks XVII kvalifikacijos kėlimo kursai chorų vadovams "Vasaros akademija" 2019.

Šiais metais kursai nepaprastai turiningi ir įdomūs. Pagrindinis kursų lektorius iš užsienio Volker Hempfling (Vokietija) skaitys paskaitą apie vokiečių chorinę muziką, taip pat dirbs su Šiaulių valstybinio kamerinio choro "Polifonija" kamerine grupe (meno vadovas Tomas Ambrozaitis). Su minėtu kolektyvu Molėtų Etnokosmologijos centre turinčiame nepaprastą aurą ir akustiką V. Hempfling surengs koncertą. Vyks Naujų kūrinių chorams ir vokaliniams ansambliams konkursas (choro studija), kurio metu dalyviai galės susipažinti su naujausia lietuvių kompozitorių kūryba, praturtinti ja chorų repertuarą, balsuoti už labiausiai patikusius kūrinius. Paskaitą "Konfliktų strategijos ir konstruktyvūs sprendimų būdai" skaitys kursų dalyvių jau pamėgta ir pageidaujama lektorė geros energijos nestokojanti Laura Dubosaitė. Jaunatviško vėjo į kursų programą įneš jauna orkestro ir choro dirigentė, pedagogė, kompozitorė Raimonda Skabeikaitė. Ji skaitys paskaitą "Fonetika ir vokalizavimas: vokiečių, italų, lotynų vokalinėje muzikoje". Apie vadovavimo ir lyderystės iššūkius meniniame kolektyve paskaitą skaitys profesionalus koučingo specialistas Rolandas Juraitis. Savo nuostabiu balsu ir išmintimi kursų programą praturtins visiems gerai žinoma lietuvių liaudies folkloro dainininkė Veronika Povilionienė. Jos paskaita "Lietuvių liaudies dainų pasidainavimas". Su Dainų švenčių strategija, naujomis mintimis ir organizavimo iššūkiais supažindins Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius Saulius Liausa.

Kursų vadovas Lietuvos chorų sąjungos Tarybos narys, LMTA profesorius Vytautas Miškinis.

Kursų choras Šiaulių valstybinio kamerinio choro "Polifonija" kamerinė grupė (meno vadovas Tomas Ambrozaitis).

Kursų dalyviams bus įteikiami LNKC kvalifikacijos kėlimo pažymėjimai (tik užsiregistravusiems iki 2019 m. rugpjūčio 5 d. internetu. Neužsiregistravę iki nustatytos datos, net ir atvykę į kursus pažymėjimų negaus).

DETALI KURSŲ PROGRAMA

REGISTRACIJOS ANKETA (registruotis galima iki 2019 m. rugpjūčio 5 d.)

KURSŲ NATOS

Visos "Vasaros akademijos" kaina vienam žmogui 150 EUR (apgyvendinimas, maitinimas tris kart per dieną, kursų programa ir medžiaga).
Vienos paros kaina 40 EUR (apgyvendinimas, maitinimas tris kart per dieną, kursų programa ir medžiaga).
Senjorams ir studentams vienos paros kaina 35 EUR. Visa "Vasaros akademija" 130 EUR (apgyvendinimas, maitinimas tris kart per dieną, kursų programa ir medžiaga).
Vienos dienos kaina be maitinimo ir apgyvendinimo (tik kursai) 15 EUR.

Akademija skirta Lietuvos chorų sąjungos nariams. Nario mokestį galima susimokėti akademijos metu. Susimokėjusiems tais pačiais metais prieš kursus LCHS nario mokesčio mokėti nebereikia.


 

Daugiau informacijos: Donatas Zakaras tel. (8-5) 261 09 96, el. p. donatas.zakaras@gmail.com