Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Skelbiame liaudiškų šokių ansamblių konkurso „Kadagys“ nugalėtojus.
2019-05-20

 

Savaitgalį Marijampolėje praūžė tradicinis liaudiškų šokių ansamblių konkursas „Kadagys. Dvi dienas iš visos šalies susirinkę kolektyvai pristatė ne tik tradicines, bet ir originalias programas, parodančias, kad liaudies šokis gali būti atliktas moderniai, išlaikant lietuviško šokio tradicijas.

Lietuvos nacionalinio kultūros centro nuo 1995 m. rengiamame liaudiškų koncertinių programų konkurse „Kadagys“ dalyvauja akademinio jaunimo, vyresniųjų ir senjorų liaudiškų šokių ansambliai. Šiųmetis konkursas skirtas žymaus Lietuvos choreografo, sceninio liaudies šokio pradininko, dainų švenčių baletmeisterio Juozo Lingio 100-mečiui paminėti.

Smagiame, spalvingame reginyje dėl geriausiųjų vardo varžėsi ansambliai iš Gargždų, Joniškio, Jurbarko, Kauno miesto ir rajono, Naujosios Vilnios, Palangos, Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus.

Vyresniųjų ir senjorų liaudiškų šokių ansamblių kategorijoje nugalėtojais tapo Joniškio kultūros centro šokių ansamblis „Jievaras“ ir Kauno miesto tautinio meno ansamblis „Ratelinis“.

Tarp akademinio jaunimo geriausiais paskelbti Lietuvos sveikatos mokslų universiteto šokių ansamblis „Ave Vita“ ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto šokių ansamblis „Vingis“.

Kūrybiškiausių konkurse dalyvaujančių šokių ansamblių vadovų titulai skirti Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos šokių ansamblio „Sietuva“ meno vadovui Edmundui Žičkai ir Naujosios Vilnios kultūros centro šokių ansamblio „Vaiva“ instrumentinės grupės vadovui Dainiui Petručioniui.

Liaudiškų šokių ansamblius draugėn suburiantis renginys puoselėja lietuvių liaudies sceninį šokį, įpareigoja ansamblius kuo šauniau pasirodyti, tobulėti ir geriau pasirengti būsimoms Lietuvos dainų šventėms.