Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Skelbiame konkurso „Tramtatulis 2019“ nacionalinio rato laureatus ir diplomantus.
2019-04-19

 

Baigėsi dvi dienas trukęs Lietuvos vaikų ir moksleivių – liaudies kūrybos atlikėjų – konkurso „Tramtatulis“ nacionalinis ratas. Šiemet geriausiais paskelbti net 49 diplomantai ir 37 laureatai – talentingi mažieji pasakotojai, spalvingai ir meniškai perteikę tarmiškus tekstus, muzikantai, puikiai grojantys tradicinę muziką, jaunieji dainininkai, įtaigiai ir brandžiai atlikę liaudies dainas.

Subūręs vaikus, kuriems nuo mažens ugdoma meilė savo krašto tradicijoms, tarmei, dainoms, muzikai, „Tramtatulis“ jau aštuntą kartą keliavo po šalies miestus, miestelius ir kaimus. Konkurso, kurį organizuoja Lietuvos nacionalinis kultūros centras, bendradarbiaudamas su savivaldybių kultūros, švietimo skyriais bei kultūros centrais, atrankose dalyvavo per tūkstantį gabių Lietuvos vaikų.

Balandžio 13–14 d. Kaune, baigiamajame konkurso rate „sukosi“ 260 dalyvių. Jie varžėsi keturių amžiaus grupių kategorijose: pasakojimo, pavienio bei grupinio dainavimo, muzikavimo įvairiais lietuvių liaudies instrumentais srityse. Jauniausiam konkurso dalyviui – ketveri, vyriausiam – 19 metų.

Šių metų „Tramtatulis“ skirtas vieno žymiausių tautosakos rinkėjo ir leidėjo Antano Juškos 200 metų sukakčiai paminėtį, todėl visi galėjo susipažinti su Antano ir Jono Juškų etninės kultūros muziejaus parengta ekspozicija, atspindinčia reikšmingiausius jo darbus, o kai kurie dalyviai dainavo jo užrašytas liaudies dainas.

LAUREATŲ IR DIPLOMANTŲ SĄRAŠAS

RAŠTAS

KONKURSO LAUREATŲ GARSO ĮRAŠŲ GRAFIKAS

 

Nuotraukose – akimirkos iš Lietuvos vaikų ir moksleivių – liaudies kūrybos atlikėjų – konkurso „Tramtatulis“ nacionalinio rato Kaune.