LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Mokymų ciklas, skirtas nematerialaus kultūros paveldo vertybių sklaidai
2023-06-01

 

Gegužės 23 d. prasidėjo trejų nuotolinių mokymų ciklas „Rinkodaros ir komunikacijos pagrindai: nematerialaus kultūros paveldo vertybių sklaida“, skirtas bendruomenėms, puoselėjančioms į Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvadą įtrauktas vertybes, ir kultūros darbuotojams. Mokymų dalyviai susipažins su rinkodaros ir komunikacijos principais ir sužinos, kaip jie gali būti taikomi atstovaujamų vertybių sklaidai. Išklausę kursą jie galės pasirengti viešinimo planą ir gauti vertingų lektoriaus patarimų, kaip jį patobulinti bei efektyviai įgyvendinti. Mokymus veda „Venudu“ socialinių medijų ir rinkodaros ekspertas Darius Gerulis.

Pirmųjų užsiėmimų dalyviai sužinojo, kaip pažinti savo auditoriją, nustatyti jos poreikius ir pasirinkti tinkamus komunikacijos kanalus bei priemones. Klausytojai džiaugėsi, kad informacija pateikiama aiškiai, suprantamai, iliustruojant gyvais pavyzdžiais, o įgytos žinios nesunkiai pritaikomos praktikoje. Gilinti žinias, dalintis patirtimi, idėjomis, įžvalgomis mokymų dalyviai gali socialiniame tinkle „Facebook“ – tam tikslui sukurta nematerialaus kultūros paveldo vertybių puoselėtojų bendruomenės grupė. Nuotolinių mokymų ciklas bus užbaigtas kultūros paveldo viešinimo ypatumų aptarimu.

Iš mokymuose dalyvaujančių nematerialaus kultūros paveldo vertybių atstovų ekspertų komisija atrinks 12 dalyvių, kurie turės galimybę dalyvauti rudenį organizuojamuose praktiniuose mokymuose ir kūrybinėse dirbtuvėse (6 susitikimų ciklas). Jų metu bus gilinamos pirmojo etapo metu įgytos žinios ir formuojami praktiniai komunikacijos įgūdžiai. Taip pat mokymų pabaigoje bus surengtas baigiamasis forumas, kuriame dalyviai pasidalys gerąja patirtimi.

Mokymai organizuojami įgyvendinant Kultūros ministerijos finansuojamą projektą „Pozityvios žinios apie kultūros paveldą“ (2021–2030 metų Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos kultūros ir kūrybingumo plėtros programos pažangos priemonė Nr. 08-001-04-06-01 „Tvarių prielaidų ir paskatų aktualizuoti kultūros paveldo vertybes sukūrimas“). Projekto vykdytojas – Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, partneris – Lietuvos nacionalinis kultūros centras.