Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Liepos 6 d. Dubingiuose – tautinio kostiumo konkursas „Išausta tapatybė" ir šventinis koncertas.
2017-07-04

Šiemet liepos 6-oji, kaip niekada, sodri. Valstybės – Karaliaus Mindaugo karūnavimo – dieną Vyriausybės nutarimu skelbiama Lietuvos atkūrimo 100-mečio minėjimo pradžia, jau septynerius metus 21 val. visi Lietuvos žmonės čia ir užsienyje buriasi giedoti „Tautišką giesmę“, Lietuvos nacionalinio kultūros centro iniciatyva jau treti metai šią dieną norima įtvirtinti kaip Tautinio kostiumo dieną.

Šiemet minime ir Tautinio kostiumo bei Piliakalnių metus, o šventinė vasaros vidurio diena tam itin palanki. Todėl raginame visus – organizuotai ir savo valia – artėjančią liepos 6-ąją puoštis tautiniais kostiumais, kopti į gražiausius savo krašto piliakalnius, pagerbti jų ir su jais susijusių žmonių istoriją, reikšmę praeityje ir šiandien, dainuoti savas dainas ir mūsų visų „Tautišką giesmę“. Lai švyti ir skamba visa Lietuva!

O Lietuvos nacionalinis kultūros centras ir Molėtų rajono savivaldybė kviečia į Dubingių piliavietę, kur Jūsų lauks daug įspūdingų renginių:

12.00 val. Tautinio kostiumo konkurso „Išausta tapatybė“ finalinis turas;

18.00 val. Aukštaitijos regiono sutartinių šventės „Sutarjėla" koncertas Dubingių šv. Jurgio bažnyčioje;

20.00 val. Iškilmingas renginys pasitinkant Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį „Tegul šventei Lietuvos himnas pradžią duos“;

21.00 val . „Tautiškos giesmės“ giedojimas su Andriumi Mamontovu;

21.15 val. Tarptautinio folkloro festivalio „Baltica“ svečių iš Latvijos, Estijos, Indijos ir Ispanijos pasirodymai;

21.45 val. Tautinio kostiumo metams skirtas koncertas „Išausta tapatybė“.

Dalyvaus: Dainius Pulauskas su grupe, Veronika Povilionienė, Kotryna Juodzevičiūtė, Skirmantas Sasnauskas, sutartinių giedotojų grupė „Trys keturiose“, tautinio kostiumo konkurso dalyviai ir kt.

Kvietimas