LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Liepos 10 d. Bernardinų sode vyks konkurso „Tramtatulis“ baigiamoji šventė
2021-07-05

 

Liepos 10 d. Vilniaus Bernardinų sode vyks Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos tlikėjų – konkurso „Tramtatulis“, skirto archeomitologės Marijos Gimbutienės 100-mečiui paminėti, baigiamasis renginys.

15 val. laureatų koncerte dalyvaus 4–19 m. geriausi dainininkai, muzikantai ir pasakotojai iš visos Lietuvos. Pagaliau gyvai išgirsite talentingų vaikų jautriai atliekamas liaudies dainas, tradicinės instrumentinės muzikos kūrinius, sakmes, padavimus, pasakojimus.

Nepaisant išskirtinai nepalankių, veiklas ribojančių aplinkybių, nuotolinio renginio formato, vaikai ir jų mokytojai pasiekė puikių, klausą ir dvasią džiuginančių rezultatų. Beje, šiemet jau sulaukėme naujos „Tramtatulio“ kartos – buvęs konkurso laureatas Paulius Kovalenko drauge su žmona Goda Kovalenkiene konkursui paruošė savo 4-erių metų dukrelę Smiltę ir ji tapo laureate.

17 val. laureatų ir diplomantų apdovanojimo renginyje gros mokytojai, taip pat buvę konkurso „Tramtatulis“ laimėtojai – smuikininkė Raimonda Černevičiūtė bei multiinstrumentalistas Vilius Marma.

Renginys Bernardinų sode bus filmuojamas ir fotografuojamas viešinimo tikslais. Įėjimas laisvas. 

Renginio tiesioginę transliaciją bus galima stebėti ir Lietuvos nacionalinio kultūros centro „Facebook“ paskyroje.

KVIETIMAS