Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Liaudiškų šokių konkurso „Aguonėlė“ finale varžysis jaunieji šokėjai iš Lietuvos ir Lenkijos
2022-11-29

 

Su džiaugsmu ir jauduliu po trejų išbandymų ir suvaržymų metų į rajonų ir miestų scenas grįžęs vaikų ir moksleivių liaudiškų šokių konkursinis festivalis „Aguonėlė“ sukvietė per 3000 dalyvių iš Lietuvos ir Lenkijos.

Lietuvos moksleivius vienijančios šventės regioniniai turai vyko visą lapkritį – per šimtą liaudiškų šokių grupių varžėsi Kelmėje, Mažeikiuose, Zarasuose ir Vilkaviškyje. Geriausiai pasirodę kolektyvai atrinkti į nacionalinį turą.

Jau gruodžio 4 d. Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Šokio teatro scenoje savo jėgas išbandys patirtimi, įvaizdžiu, šokio atlikimo maniera labai skirtingos septynios vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studijos iš Panevėžio, Plungės, Kuršėnų, Joniškio, Šiaulių, Šilalės ir Mažeikių. Žiūrovai išvys geriausių, originaliausias menines programas parengusių kolektyvų pasirodymus.

Šokių studijos bus vertinamos trijose kategorijose: kultūros, švietimo įstaigų; bendrojo ugdymo mokyklų; choreografijos, muzikos ir meno mokyklų. Konkurso metu bus renkamas kūrybiškiausias šokių kolektyvų vadovas, išraiškingiausias ar originaliausiai atliktas šokis.

Gruodžio 10–11 d. nacionaliniame šokių grupių rate, kuris vyks Prienų kultūros ir laisvalaikio centre, varžysis net 61 jaunučių, jaunių, jaunuolių, jaunimo, mergaičių ir merginų šokių grupės iš Lietuvos miestų, rajonų centrų, miestelių ir Punsko (Lenkija).

Kolektyvai bus vertinami atsižvelgus į jų menišką šokseną, sceninę kultūrą, programų originalumą. Visi nacionalinio turo dalyviai bus apdovanoti konkurso rengėjo – Lietuvos nacionalinio kultūros centro – diplomais, o konkurso laureatai – piniginėmis premijomis.

Nuo 1986 m. rengiamas konkursinis festivalis „Aguonėlė“ tapo svarbiausiu ir didžiausiu vaikų ir moksleivių šokių kolektyvų festivaliu Lietuvoje. Lietuvos nacionalinio kultūros centro rengiamą festivalį lydi gražūs ir kilnūs tikslai – puoselėti lietuvių liaudies sceninį šokį, ugdyti šokėjų sceninę kultūrą, atkreipiant dėmesį į vaikų meninį užimtumą skatinti kurtis naujus kolektyvus bei pakviesti aktyviai rengtis 2024 m. šimtmetį minėsiančiai Lietuvos dainų šventei „Kad giria žaliuotų“.