Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Kviečiame į Lietuvos vaikų ir jaunimo chorų festivalį „Skambantys šilai“
2024-04-16

 

Balandžio 20 d. 14.00 val. dainuojantys Lietuvos vaikai ir jaunimas kviečia visus susiburti į vieningą ir nepakartojamą festivalį „Skambantys šilai“ Visagine, skirtą Lietuvos dainų šventės šimtmečiui paminėti, kuriame drauge muzikuos jungtinis Ignalinos ir Visagino moksleivių pučiamųjų instrumentų orkestras, dainuos, dalyvaus akcijoje „Nacionalinis miškasodis 2024“ ir sodins vardinius ąžuoliukus Lietuvos jaunių chorai iš Vilniaus, Šiaulių, Utenos ir Visagino.

Festivalį organizuoja Visagino kūrybos ir menų akademija ir Visagino savivaldybės administracija. Festivalis dovanos ne tik šventinę nuotaiką bei puikius meno kolektyvų pasirodymus, bet ir pavasarišką, Lietuvos dainų šventės šimtmetį simbolizuojančią, mūsų kultūrą, tradicijas ir gamtą saugančią akciją – Nacionalinis miškasodis 2024 „Kad giria žaliuotų“. Festivalio dalyviai sodins vardinius ąžuoliukus papuošiančius mūsų miestą, įprasminančius Visagino ateities viziją. 

Kviečiame visus Visagino gyventojus – šeimas, moksleivius ir visus Dainų šventei neabejingus žmones švęsti šią šventę kartu. 

Lai nuvilnija, nuskrieja Visagino padange jaunyste užburiančios dainos, lai gyvuoja, žaliuoja ir skamba Lietuvos šilai…. 

Fesivalis vyks Visagino kultūros centro „Sedulinos“ koncertų salėje, Vilties g. 5 

Renginys nemokamas.

DALYVIAI:

Vilniaus vaikų choras „Ugnelė“ (vad. Valerija Skapienė);
Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos jaunių choras „Andante“ (vad. Auksė Stankevičienė);
Šiaulių „Juventos“ progimnazijos jaunių choras „Melodija“ (vad. Loreta Mikutienė);
Utenos meno mokyklos jaunių choras „UT RE MIO“ (vad. Rasa Rugaitytė);
Visagino kūrybos ir menų akademijos jaunių choras (vad. Ilona Alėjūnienė);
Jungtinis Ignalinos ir Visagino moksleivių pučiamųjų instrumentų orkestras (vad. Algimantas Rastenis). 

Nacionalinė dainų ir šokių šventės tradicija – tai šimtą metų besitęsiantis procesas, išaugęs iki reikšmingiausio, didžiausio Lietuvos kultūros reiškinio, kuris telkia visuomenę meninei veiklai ir periodiškai suburia į didžiulius šventinius renginius ne tik mėgėjų meno kolektyvus, bet ir profesinės kultūros atstovus. 2003 m. lapkričio 7 d. UNESCO paskelbė Lietuvos Dainų švenčių tradiciją žmonijos žodinio ir nematerialaus kultūros paveldo šedevru. Visagino savivaldybė prisijungia ir palaiko Dainų šventės žygio per Lietuvą idėją, renginių ciklą, kuriuo siekiama paminėti Dainų šventės metus bei Lietuvos miestų ir miestelių bendruomenėms padėti pajusti šios didžios šventės dvasią.

Daugiau informacijos: Kviečiame į Lietuvos vaikų ir jaunimo chorų festivalį „SKAMBANTYS ŠILAI“ - Visagino kūrybos ir menų akademija (vkma.lt)