Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Kviečiame dalyvauti seminare „Aktorinės ir vokalinės jungties pedagogikoje beieškant. Miuziklas“.
2017-10-27

 

Lietuvos Nacionalinis kultūros centras ir Lietuvos vaikų ir jaunimo centras Gruodžio 8-9 d. nuo 10 val. kviečia dalyvauti seminare „Aktorinės ir vokalinės jungties pedagogikoje beieškant. Miuziklas“, kuris vyks Lietuvos vaikų ir jaunimo centre, Konstitucijos pr. 25, Vilnius.

Seminarą ves:

  • Caron Daly (Londonas)  profesionali miuziklų aktorė, pedagogė (Roding Valley High School),
  • Monika Valkūnaitė (aktorė, pedagogė, muzikantė)
  • Seminarui talkins vaikų 12 metų vaikų grupė „Kivi Kids“, vadovė Vaiva Kriščiokaitytė bei džiazo studijos meno vadovė, muzikos ekspertė Danguolė Aukselienė

Tarptautinių lektorių komanda, kuri specializuojasi miuziklo srityje, sieks šviesti Lietuvos pedagogus apie mokinių judesio, vaidybos ir vokalo pagrindų apjungimą į vieną visumą. Seminaras atviras stebėti visiems besidomintiems muzikos ir teatro pedagogika, tačiau tikimės tikslingai sudominti ir praturtinti būtent jaunus atlikėjus ugdančių pedagogų metodinį akiratį. Šis seminaras yra vienas iš skatinimų kurti muzikinio teatro, kuriame jungiamas vokalas su vaidyba, pedagogines metodikas Lietuvoje.

Seminaro metu praktiškai mokysimės pritaikyti esmines vaidybos strategijas: sujungti dainas su kalbamomis scenomis, analizuoti dainos tekstą, gebėti pasirinkti aiškius vaidybos sprendimus. Tyrinėsime keletą aktorinio meistriškumo technikų, kurios padės apjungti vaidybą su dainavimu. Bus dirbama su keliomis scenomis iš miuziklų repertuaro pereinančiomis į dainavimą. Bus analizuojama, kaip organiškai sujungti kalbamąsias scenas su dainavimu.

Kaina:

Vienos dienos - 25,00 Eur, dviejų - 35,00 Eur

Kontaktai pasiteiravimui ir registracija:
Birutė Sirutkaitienė
(8 5) 272 3164, Birute.Sirutkaitiene@lvjc.lt