LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Dirigentų meistriškumo kursuose – Skandinavijos šalių ir pasaulio chorinės muzikos interpretacija
2022-03-22

 

Lietuvos nacionaliniame kultūros centre prasidėjo choro muzikos dirigavimo ir interpretavimo kursai su žymiu choro dirigentu, kompozitoriumi, Norvegijos universiteto profesoriumi Thomu Caplinu. Šiųmečių kursų tema – Skandinavijos šalių ir pasaulio chorinės muzikos interpretacija. 

Penkias dienas, kovo 21–26 d., profesorius T. Caplin jauniems Lietuvos dirigentams ves meistriškumo sesijas, supažindins su aukščiausio lygio choro dirigavimo specifika, chorinių kūrinių interpretacija, padės įgyti patirties dirbant su vienu geriausių chorų Lietuvoje – „Jauna muzika“.

Kursams vadovauti pakviestas norvegų kompozitorius, choro dirigentas, Norvegijos taikomųjų mokslų universiteto profesorius Thomas Caplinas specializuojasi psichologinėse ir pedagoginėse chorvedybos srityse, yra išleidęs knygą „The Learning Conductor“ apie naujus didaktinius bei skaitmeninius dirigavimo mokymo metodus, edukacinį procesą darančius efektyvesnį. 2004 m. T. Capliną Norvegijos chorų vadovų asociacija (Norwegian Choral Director‘s Association) paskelbė Metų dirigentu už jo vadovaujamų chorų nuopelnus ir atstovavimą Norvegijai tarptautiniuose chorinės muzikos festivaliuose ir konkursuose.

Choro muzikos dirigavimo ir interpretavimo kursus, kuriuos organizuoja Vilniaus m. savivaldybės choras „Jauna muzika“, vainikuos finalinis koncertas kovo 26 d. 19 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje. Kūrinius atliks choras „Jauna muzika“ (meno vadovas Vaclovas Augustinas) ir Paulina Bakšaitė (saksofonas).