LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Birštone prasideda savivaldybių administracijų kultūros padalinių vadovų seminaras
2022-11-28

 

Lapkričio 28–30 d. Birštone vyks savivaldybių kultūros skyrių, kultūros švietimo skyrių vedėjų, pavaduotojų ir specialistų, atsakingų už kultūrą, seminaras, kurį organizuoja Lietuvos nacionalinis kultūros centras.

Pirmoji seminaro diena skirta „Tūkstantmečio mokyklų“ programai. Apie kultūros vaidmenį šioje programoje pasakos švietimo, mokslo ir sporto ministro patarėja, „Tūkstantmečio mokyklų“ programos vadovė Agnė Liucilė Andriuškevičienė bei specialistės Živilė Etevičiūtė ir Jurgita Zigmantė. Taip pat bus apžvelgti kultūros darbuotojų kvalifikacijos kėlimo pokyčiai nuo 2023 m.

Kitomis seminaro dienomis bus kalbama apie pokyčių ir projektų organizacijoje valdymą bei vadovo emocinę kompetenciją – paskaitas skaitys Adizes instituto (JAV) vadovas Lietuvai dr. Virginijus Kundrotas, emocinio intelekto kompetencijų lavinimo trenerė Nomeda Marozienė, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto dėstytojas doc. dr. Alfredas Chmieliauskas. Diskusiją „Kultūros pagrindų įstatymo rengimas“ ves kultūros viceministrai Daina Urbanavičienė, Albinas Vilčinskas ir ministro patarėja Deimantė Zutelienė, projektą „Kaunas 2022" per teatro prizmę pristatys Nacionalinio Kauno dramos teatro darbuotojos: Agnė Burovienė, Rūta Malaškevičienė ir Skaistė Jurėnė, apie kultūrinio turinio kokybę ir profesionalių paslaugų pristatymą regionuose pasakos Lietuvos šokio informacijos centro ir festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ vadovė Gintarė Masteikaitė.

PROGRAMA